header4.jpg
Het Zuidlaardermeer en omgeving, een paradijs voor...

Zwemmen, windsurfen, wandelen, fietsen, vogels kijken, varen en zonnebaden. Het Zuidlaardermeer heeft heel wat te bieden. Het meer vormt de basis voor een uitstekende plek om te ontspannen op verschillende manieren.
 
zuidlmeer

Op en rond het Zuidlaardermeer, valt voor de natuurliefhebber veel te ontdekken. Het meer is 671 ha. groot waarvan 121 ha. oever en rietland is. Zowel nationaal als internationaal staat het meer bekend als een zeer belangrijk vogelgebied. Tijdens een fiets-, wandel-, of vaartocht maak je kennis met het unieke karakter, met vanaf iedere kant van het meer andere uitzichten. Het Zuidlaardermeer ligt nl. op de grens van Groningen en Drenthe. Groningen; bekend om het weidse landschap en de polders. Drenthe; bekend om de bossen, heide en vennen.

meer1

De echte waterliefhebber kan op het Zuidlaardermeer zijn hart ophalen. Het meer wordt optimaal onderhouden. Met een diepgang van 1.50 m. en ruim 2 m. in de vaargeul, is het 1 van de best bevaarbare meren in Noord Nederland. Op meerdere plaatsen kan er een roei-, zeil-, of motorboot gehuurd worden maar ook een rondvaarttocht is mogelijk.

meer2

Het meer is een goede uitvalsbasis voor een watersportvakantie op de Groninger kanalen, of voor een dagje winkelen met je boot in hartje Groningen. Het zomerseizoen wordt feestelijk ingeluid aan het Zuidlaardermeer met Swingin Zuidlaardermeer. Eind juni kun je genieten in de paviljoens van live-muziek. De rondvaartboten zorgen ervoor dat je overal komt.